Főoldal / Okosodjunk

BME Alkalmazott Biotechnológiai és Élelmiszertudományi Tanszék

Továbbképzési tájékoztató 2019-2020

BME Alkalmazott Biotechnológiai és Élelmiszertudományi Tanszék

Gabona-Minőség és -Minősítés tanfolyamot hirdet

Időpont: 2019. december 4-5.

Részletes információk ide kattintva érhetők el

 

USSEC/Magyar Gabonafeldolgozók, Takarmánygyártók és Kereskedők Szövetsége/NAIK Agrárgazdasági Kutató Intézet

Szója, takarmány és állattenyésztési szeminárium 2019

Szakmai szeminárium állattartók, takarmánygyártók és döntéshozók részére

Budapest, 2019. szeptember 23.

Elhangzott előadások:

Takarmánymonitoring a környezetbarát sertéstartás érdekében (dr. Tikász Ildikó - NAIK AKI)

Extrudált full fat szója gyártási tapasztalatok az Insta-Pro Internationalnál (Polgár Zoltán - Galldorf Zrt.)

Rost, fehérje és zsír szerepe a malacok elválasztás utáni egészségének javításában (Anne Huting - Schothorst Takarmányozási Kutató Intézet, Hollandia)

Fehérjepiaci kitekintés: Keresleti/kínálati helyzet és kilátások (Dr. Rory Deverell - INTL FCStone)

Fehérjeforrások a baromfi takarmányozásban: A származási hely hatása a kémiai jellemzőkre és a tápértékre (Dr. Gonzalo Mateos - Műszaki Egyetem, Madrid)

Takarmánygyártási fejlesztések a hatékony termelés érdekében (Juan Acedo-Rico - Acedo&Associates, Madrid)

sgs_logo

SGS Képzési naptár 2019. I. félév

További információk: https://www.sgs.hu/hu-hu/training-services

 

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar
Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék

Továbbképzési tájékoztató 2018

 

 

USSEC/Magyar Gabonafeldolgozók, Takarmánygyártók és Kereskedők Szövetsége/AKI  

Szója mint takarmány 

Szakmai szeminárium állattartók, takarmánygyártók és döntéshozók részére

Budapest, 2017. szeptember 27.

Elhangzott előadások:

1. Szójadara minősége eredet szerint 10 év összehasonlító tanulmányai alapján (Dr. Jan van Eys, G.A.N.S., Franciaország)

2. Magyarországi termesztésből származó szójabab, full-fat szója és szójadara minőségének értékelése (Barna Andrea, Evonik Nutrition & Care GmbH, Technical Service Manager)

3. Újítások a gyártási folyamatokban a baromfi és sertéstáp hatékony előállítása érdekében (Juan Acedo-Rico, Acedo & Associates, Spanyolország)

4. Fermentált szója használata a takarmányozásban (Dr. Jan van Eys, G.A.N.S., Franciaország)

5. FEFAC fenntarthatósági jövőkép 2030: a környezeti lábnyom és a Globális Takarmány Életciklus-elemzési Intézet szerepe (Nick Major, FEFAC (Európai Takarmánygyártók Szövetsége) elnök)

6. A fenntarthatóság fontossága az európai élelmiszerláncban – amerikai szója példa (Dr. Jan van Eys, G.A.N.S., Franciaország)

7. A keveréktakarmányok nyersfehérje szintjének optimalizálása – magyar kilátások  (Dr. Tikász Ildikó Edit AKI Agrárközgazdasági Kutatások Osztálya, osztályvezető)

8. Megfelelő szemcseméret és eloszlás a baromfi és sertéstáp gyártás különböző fázisaiban (Juan Acedo-Rico, Acedo & Associates, Spanyolország)

 

KAP reform tájékoztató anyagok (EU Bizottság)

http://ec.europa.eu/agriculture/cap-for-our-roots/toolkit/index_hu.htm

 

Biztonságos élelmiszertermelés - video

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=MGsfivSClwc