Takarmányozási MSc képzés Keszthelyen
2021. szeptemberében újra indul Keszthelyen a takarmányozási és takarmánybiztonsági mester szak nappali és levelező formában egyaránt. Ajánljuk mindenkinek, aki szeretné elsajátítani a gazdasági állatok takarmányozásával és a keveréktakarmány gyártással kapcsolatos ismereteket, vagy csupán fel szeretné frissíteni ez irányú tudását. A gyakorlatias képzésben számos külső szakember, az adott területhez legjobban értő oktatók is aktív szerepet vállalnak.
Referenciák: UBM Feed Kft., Agrofeed Kft., Bonafarm Bábolna Takarmány Kft., Gallus Kft., DSM Hungary Kft., Zalacereália Kft., Bábolna Tetra Kft., Vitafort Kft.
Bővebb információk:
Szent István Egyetem Georgikon Campus
8360 Keszthely, Deák Ferenc u. 16.
Dr. Pál László szakkoordinátor
Telefon: 30 550 6736
Jelentkezési határidő: 2021. február 15.
https://felveteli.georgikon.szie.hu/
BME Alkalmazott Biotechnológiai és Élelmiszertudományi Tanszék
Továbbképzési tájékoztató 2019-2020
BME Alkalmazott Biotechnológiai és Élelmiszertudományi Tanszék
Gabona-Minőség és -Minősítés tanfolyamot hirdet
Időpont: 2019. december 4-5.
Részletes információk ide kattintva érhetők el
USSEC/Magyar Gabonafeldolgozók, Takarmánygyártók és Kereskedők Szövetsége/NAIK Agrárgazdasági Kutató Intézet
Szója, takarmány és állattenyésztési szeminárium 2019
Szakmai szeminárium állattartók, takarmánygyártók és döntéshozók részére
Budapest, 2019. szeptember 23.
Elhangzott előadások:
Takarmánymonitoring a környezetbarát sertéstartás érdekében (dr. Tikász Ildikó - NAIK AKI)
Extrudált full fat szója gyártási tapasztalatok az Insta-Pro Internationalnál (Polgár Zoltán - Galldorf Zrt.)
Rost, fehérje és zsír szerepe a malacok elválasztás utáni egészségének javításában (Anne Huting - Schothorst Takarmányozási Kutató Intézet, Hollandia)
Fehérjepiaci kitekintés: Keresleti/kínálati helyzet és kilátások (Dr. Rory Deverell - INTL FCStone)
Fehérjeforrások a baromfi takarmányozásban: A származási hely hatása a kémiai jellemzőkre és a tápértékre (Dr. Gonzalo Mateos - Műszaki Egyetem, Madrid)
Takarmánygyártási fejlesztések a hatékony termelés érdekében (Juan Acedo-Rico - Acedo&Associates, Madrid)
SGS Képzési naptár 2019. I. félév
További információk: https://www.sgs.hu/hu-hu/training-services
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar
Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék
Továbbképzési tájékoztató 2018
USSEC/Magyar Gabonafeldolgozók, Takarmánygyártók és Kereskedők Szövetsége/AKI
Szója mint takarmány
Szakmai szeminárium állattartók, takarmánygyártók és döntéshozók részére
Budapest, 2017. szeptember 27.
Elhangzott előadások:
1. Szójadara minősége eredet szerint 10 év összehasonlító tanulmányai alapján (Dr. Jan van Eys, G.A.N.S., Franciaország)
2. Magyarországi termesztésből származó szójabab, full-fat szója és szójadara minőségének értékelése (Barna Andrea, Evonik Nutrition & Care GmbH, Technical Service Manager)
3. Újítások a gyártási folyamatokban a baromfi és sertéstáp hatékony előállítása érdekében (Juan Acedo-Rico, Acedo & Associates, Spanyolország)
4. Fermentált szója használata a takarmányozásban (Dr. Jan van Eys, G.A.N.S., Franciaország)
5. FEFAC fenntarthatósági jövőkép 2030: a környezeti lábnyom és a Globális Takarmány Életciklus-elemzési Intézet szerepe (Nick Major, FEFAC (Európai Takarmánygyártók Szövetsége) elnök)
6. A fenntarthatóság fontossága az európai élelmiszerláncban – amerikai szója példa (Dr. Jan van Eys, G.A.N.S., Franciaország)
7. A keveréktakarmányok nyersfehérje szintjének optimalizálása – magyar kilátások (Dr. Tikász Ildikó Edit AKI Agrárközgazdasági Kutatások Osztálya, osztályvezető)
8. Megfelelő szemcseméret és eloszlás a baromfi és sertéstáp gyártás különböző fázisaiban (Juan Acedo-Rico, Acedo & Associates, Spanyolország)
http://ec.europa.eu/agriculture/cap-for-our-roots/toolkit/index_hu.htm
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=MGsfivSClwc