Főoldal / Okosodjunk

Takarmányozási MSc képzés Keszthelyen

2024 februárjában ismét indul a Takarmányozási és takarmánybiztonsági mérnöki mester
(MSc) szak levelező formában a MATE Georgikon Campusán, Keszthelyen.
Ajánljuk mindenkinek, aki szeretné elsajátítani a gazdasági állatok takarmányozásával és a
keveréktakarmány-gyártással kapcsolatos ismereteket, vagy csupán fel szeretné frissíteni
ez irányú tudását. A gyakorlatias képzésben számos külső szakember, az adott területhez
legjobban értő oktatók is aktív szerepet vállalnak.

Referenciák: UBM Feed Zrt., Agrofeed Kft., Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft., Gallus Kft.,
DSM Hungary Kft., Zala-Cereália Kft., Bábolna Tetra Kft., Vitafort Zrt.
idősebbeket egyaránt!
Az elektronikus jelentkezés és a dokumentumok elektronikus feltöltésének
határideje: 2023. november 15.

Bővebb információk:
Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Georgikon Campus
8360 Keszthely, Deák Ferenc u. 16.
Dr. Pál László szakkoordinátor telefon: +36-30 550 6736,
e-mail:
pal.laszlo@uni-mate.hu ; felveteli.georgikon@uni-mate.hu
https://uni-mate.hu/keresztféléves-mesterképzéseink/agri-food
https://georgikoncampus.uni-mate.hu/felveteli

 

USSEC – U.S. SOYCONNEXT 2022. december 1-2.

Jannes Doppenberg - https://www.gabonaszovetseg.hu/dokumentumok/Jannes Doppenberg - SoyConnext Paris.pdf

Francesc Molist - https://www.gabonaszovetseg.hu/dokumentumok/Francesc Molist - SoyConnext Paris.pdf

Kishan Shenoy - https://www.gabonaszovetseg.hu/dokumentumok/Kishan Shenoy.pdf

Sergio Dettmer - https://www.gabonaszovetseg.hu/dokumentumok/Sergio Dettmer - SoyConnext Paris.pdf

Ana Yaluff - https://www.gabonaszovetseg.hu/dokumentumok/Ana Yaluff - SoyConnext.pdf

David Mielke - https://www.gabonaszovetseg.hu/dokumentumok/David Mielke - SoyConnext Paris.pdf

Christophe Callu Mertie - https://www.gabonaszovetseg.hu/dokumentumok/Christophe Callu Mertie - SoyConnext Paris.pdf

Pau Aymerich - https://www.gabonaszovetseg.hu/dokumentumok/Pau Aymerich - SoyConnext Paris.pdf

Pedro Nonay - https://www.gabonaszovetseg.hu/dokumentumok/Pedro Nonay - SoyConnext.pdf

Ryan Ruikka - https://www.gabonaszovetseg.hu/dokumentumok/Ryan Ruikka - SoyConnext.pdf

Emily French - https://www.gabonaszovetseg.hu/dokumentumok/Emily French - SoyConnext Paris.pdf

Gonzalo Mateos - https://www.gabonaszovetseg.hu/dokumentumok/Gonzalo Mateos.pdf

Paul Henri Lava - https://www.gabonaszovetseg.hu/dokumentumok/Paul Henri Lava - SoyConnext Paris.pdf

Kees Geers - https://www.gabonaszovetseg.hu/dokumentumok/Kees Geers - SoyConnext Paris.pdf

Kerry Deal - https://www.gabonaszovetseg.hu/dokumentumok/Kerry Deal - SoyConnext Paris.pdf

Ed Whalen - https://www.gabonaszovetseg.hu/dokumentumok/Ed Whalen - SoyConnext Paris.pdf

 

USSEC/Magyar Gabonafeldolgozók, Takarmánygyártók és Kereskedők Szövetsége/NAIK Agrárgazdasági Kutató Intézet

Szója, takarmány és állattenyésztési szeminárium 2019

Szakmai szeminárium állattartók, takarmánygyártók és döntéshozók részére

Budapest, 2019. szeptember 23.

Elhangzott előadások:

Takarmánymonitoring a környezetbarát sertéstartás érdekében (dr. Tikász Ildikó - NAIK AKI)

Extrudált full fat szója gyártási tapasztalatok az Insta-Pro Internationalnál (Polgár Zoltán - Galldorf Zrt.)

Rost, fehérje és zsír szerepe a malacok elválasztás utáni egészségének javításában (Anne Huting - Schothorst Takarmányozási Kutató Intézet, Hollandia)

Fehérjepiaci kitekintés: Keresleti/kínálati helyzet és kilátások (Dr. Rory Deverell - INTL FCStone)

Fehérjeforrások a baromfi takarmányozásban: A származási hely hatása a kémiai jellemzőkre és a tápértékre (Dr. Gonzalo Mateos - Műszaki Egyetem, Madrid)

Takarmánygyártási fejlesztések a hatékony termelés érdekében (Juan Acedo-Rico - Acedo&Associates, Madrid)

 

 

USSEC/Magyar Gabonafeldolgozók, Takarmánygyártók és Kereskedők Szövetsége/AKI  

Szója mint takarmány 

Szakmai szeminárium állattartók, takarmánygyártók és döntéshozók részére

Budapest, 2017. szeptember 27.

Elhangzott előadások:

1. Szójadara minősége eredet szerint 10 év összehasonlító tanulmányai alapján (Dr. Jan van Eys, G.A.N.S., Franciaország)

2. Magyarországi termesztésből származó szójabab, full-fat szója és szójadara minőségének értékelése (Barna Andrea, Evonik Nutrition & Care GmbH, Technical Service Manager)

3. Újítások a gyártási folyamatokban a baromfi és sertéstáp hatékony előállítása érdekében (Juan Acedo-Rico, Acedo & Associates, Spanyolország)

4. Fermentált szója használata a takarmányozásban (Dr. Jan van Eys, G.A.N.S., Franciaország)

5. FEFAC fenntarthatósági jövőkép 2030: a környezeti lábnyom és a Globális Takarmány Életciklus-elemzési Intézet szerepe (Nick Major, FEFAC (Európai Takarmánygyártók Szövetsége) elnök)

6. A fenntarthatóság fontossága az európai élelmiszerláncban – amerikai szója példa (Dr. Jan van Eys, G.A.N.S., Franciaország)

7. A keveréktakarmányok nyersfehérje szintjének optimalizálása – magyar kilátások  (Dr. Tikász Ildikó Edit AKI Agrárközgazdasági Kutatások Osztálya, osztályvezető)

8. Megfelelő szemcseméret és eloszlás a baromfi és sertéstáp gyártás különböző fázisaiban (Juan Acedo-Rico, Acedo & Associates, Spanyolország)

 

 

Biztonságos élelmiszertermelés - video

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=MGsfivSClwc