Főoldal / Okosodjunk

Az élelmiszeripar modernizálása a digitalizáció és az Ipar4.0 eszközeivel
(Digitalisation and Industry 4.0 in Food Processing)

EIT Digital tanfolyam, melyet a Campden BRI Magyarország az ELTE – Informatikai Karának és az olasz CNR STIIMA (Nemzeti Tudományos Tanács - Ipari Rendszerek és Technológiák Intézete a fejlett gyártásért) szakértőivel együttműködve dolgozott ki.

A képzés időpontja:

E-learning modul: május 17-től két héten keresztül elérhető online tananyag, élő (online) konzultációval május 25-én és 28-án

Háromnapos intenzív workshop június 1. és 3. között, melynek során az élelmiszeripari szakemberek és a digitális megoldások szakértői transzdiszciplináris csoportokban dolgoznak ki gyakorlati példákat.

A képzés díja 1850 EUR

A képzés nyelve angol

További információ és regisztráció az EIT Digital weboldalán

Takarmányozási MSc képzés Keszthelyen
2021. szeptemberében újra indul Keszthelyen a takarmányozási és takarmánybiztonsági mester szak nappali és levelező formában egyaránt. Ajánljuk mindenkinek, aki szeretné elsajátítani a gazdasági állatok takarmányozásával és a keveréktakarmány gyártással kapcsolatos ismereteket, vagy csupán fel szeretné frissíteni ez irányú tudását. A gyakorlatias képzésben számos külső szakember, az adott területhez legjobban értő oktatók is aktív szerepet vállalnak.

Referenciák: UBM Feed Kft., Agrofeed Kft., Bonafarm Bábolna Takarmány Kft., Gallus Kft., DSM Hungary Kft., Zalacereália Kft., Bábolna Tetra Kft., Vitafort Kft.

Bővebb információk:
Szent István Egyetem Georgikon Campus
8360 Keszthely, Deák Ferenc u. 16.
Dr. Pál László szakkoordinátor

Jelentkezési határidő: 2021. február 15.

BME Alkalmazott Biotechnológiai és Élelmiszertudományi Tanszék

Továbbképzési tájékoztató 2019-2020

BME Alkalmazott Biotechnológiai és Élelmiszertudományi Tanszék

Gabona-Minőség és -Minősítés tanfolyamot hirdet

Időpont: 2019. december 4-5.

Részletes információk ide kattintva érhetők el

USSEC/Magyar Gabonafeldolgozók, Takarmánygyártók és Kereskedők Szövetsége/NAIK Agrárgazdasági Kutató Intézet

Szója, takarmány és állattenyésztési szeminárium 2019

Szakmai szeminárium állattartók, takarmánygyártók és döntéshozók részére

Budapest, 2019. szeptember 23.

Elhangzott előadások:

Takarmánymonitoring a környezetbarát sertéstartás érdekében (dr. Tikász Ildikó - NAIK AKI)

Extrudált full fat szója gyártási tapasztalatok az Insta-Pro Internationalnál (Polgár Zoltán - Galldorf Zrt.)

Rost, fehérje és zsír szerepe a malacok elválasztás utáni egészségének javításában (Anne Huting - Schothorst Takarmányozási Kutató Intézet, Hollandia)

Fehérjepiaci kitekintés: Keresleti/kínálati helyzet és kilátások (Dr. Rory Deverell - INTL FCStone)

Fehérjeforrások a baromfi takarmányozásban: A származási hely hatása a kémiai jellemzőkre és a tápértékre (Dr. Gonzalo Mateos - Műszaki Egyetem, Madrid)

Takarmánygyártási fejlesztések a hatékony termelés érdekében (Juan Acedo-Rico - Acedo&Associates, Madrid)

sgs_logo

SGS Képzési naptár 2019. I. félév

További információk: https://www.sgs.hu/hu-hu/training-services

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar
Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék

Továbbképzési tájékoztató 2018

USSEC/Magyar Gabonafeldolgozók, Takarmánygyártók és Kereskedők Szövetsége/AKI

Szója mint takarmány

Szakmai szeminárium állattartók, takarmánygyártók és döntéshozók részére

Budapest, 2017. szeptember 27.

Elhangzott előadások:

1. Szójadara minősége eredet szerint 10 év összehasonlító tanulmányai alapján (Dr. Jan van Eys, G.A.N.S., Franciaország)

2. Magyarországi termesztésből származó szójabab, full-fat szója és szójadara minőségének értékelése (Barna Andrea, Evonik Nutrition & Care GmbH, Technical Service Manager)

3. Újítások a gyártási folyamatokban a baromfi és sertéstáp hatékony előállítása érdekében (Juan Acedo-Rico, Acedo & Associates, Spanyolország)

4. Fermentált szója használata a takarmányozásban (Dr. Jan van Eys, G.A.N.S., Franciaország)

5. FEFAC fenntarthatósági jövőkép 2030: a környezeti lábnyom és a Globális Takarmány Életciklus-elemzési Intézet szerepe (Nick Major, FEFAC (Európai Takarmánygyártók Szövetsége) elnök)

6. A fenntarthatóság fontossága az európai élelmiszerláncban – amerikai szója példa (Dr. Jan van Eys, G.A.N.S., Franciaország)

7. A keveréktakarmányok nyersfehérje szintjének optimalizálása – magyar kilátások  (Dr. Tikász Ildikó Edit AKI Agrárközgazdasági Kutatások Osztálya, osztályvezető)

8. Megfelelő szemcseméret és eloszlás a baromfi és sertéstáp gyártás különböző fázisaiban (Juan Acedo-Rico, Acedo & Associates, Spanyolország)

KAP reform tájékoztató anyagok (EU Bizottság)

Biztonságos élelmiszertermelés - video